Otevru  trosku  zase tohle  tema , v posledni dobe  se mi zda,  ze spousta vyhledavacu stagnuje  a  nema  zadnou  novou  techniku vyhledavani Samozrejme je mi jasne, ze  se neda pouzivat jen jeden vyhledavac a  ze to zabere spoustu casu k vyhledni zajime ceny letenky  a ze pak clovek musi u nekterychy letenek  kupovat okamzite , prototoze jsou  v kratke dobe pryc  Vsimam si ale jedne  veci , zda se mi , ze cim dal vic  vyhledavacu pouziva pak presmerovani  na dalsi subjekt , chapu ze  nektere subjekty nabizeji  letenky  levneji, nez kdyz  si to najdu pak  primo u  te letecke spolecnosti co let leti  a to pak nekdy muze byt problem,  kdyz  dojde k nejakym zmenam  Po Evrope  letenky zasadne kupuju jen u primeho dopravce , nevim co by tam musel byt za rozdil v cene  abych risknul nejakeho zprostredkovatele Jaka je vseobecne s tim zkusenost ? Ma  nekdo poznatky ze se mu takova koupe vyplatila a s  kym ? Letenky mimo Evropu jsou  prakticky nejzajimavejsi,   kdyz jde o error fare,  nebo akci . pri akci  by logicky  nemel byt veliky rozdil v cene co uvadi primo spolecnost  co ten let leti a  co nabizi prodejce U error fare  je  to zase logicke,  ze to bude nabizet  ten  co si toho vsimnul , prepravce to pak  pochopitelne  opravi  A zase tedy otazka, jaka  je zkusenost , kdo neni z tech  prodejcu  prilis  duveryhodny  a kdo naopak je  tak nejak bezproblemovy  Muze to byt sice subjektivni nazor  ,ale i tak by me to zajimalo , treba  prvnich  5 nejlepsich   a  5 nejhorsich  .

nejlepsi vyhledavace

Založil ve fóru Vyhledávače letenek

já myslel, že je to většinou z důvodu, že je spojených víc letů různých společností, ale nechám si poradit.
Jenže tady mě trošku odrazuje spousta negativních zkušeností lidí, kteří zaplatili cenu podle Pelikána a po x dnech se jim ozvali, že ta cena už není a musí doplatit

0 Citovat

Codeshare lety koupíš většinou přímo na webu aerolinky, ale u OTA jde primárně o lepší cenu, výjimečně o to, že nabízejí routing, který nenabízí jinde.

Pokud by letenky za danou cenu už nebyly, nemusíš nic doplácet, vrátí ti peníze. Ale to je otázka nejvýše pár hodin, nikoliv dní.

4 Citovat

Výhoda Pelikana je také komunikace v češtině, což umí jen některé aerolinie. Ale samozřejmě se dá koupit naráz letenky od různých aerolinií. Akorát je to o průšvih, jelikož není ten sychr jednoho codeshare nebo aliance. Kiwi má třeba garanci přestupu, ale když se podíváte do podmínek, tak je to neuplatniténé a velký podvod

1 Citovat

Pelikánovi se dá i zavolat a zkusit ho popohnat.

0 Citovat

Barney Flyer napsal(a):

Výhoda Pelikana je také komunikace v češtině, což umí jen některé aerolinie. Ale samozřejmě se dá koupit naráz letenky od různých aerolinií. Akorát je to o průšvih, jelikož není ten sychr jednoho codeshare nebo aliance. Kiwi má třeba garanci přestupu, ale když se podíváte do podmínek, tak je to neuplatniténé a velký podvod

Letos jsem s nimi absolvoval neuvěřitelné martýrium. 5x letenka PRG-FRA-MCT-CMB a zpět do BUD na leden 24, koupena ve (zbytečně) velkém předstihu v červnu 23. Relativně krátce po rezervaci aerolinka změnila lety tak, že se na cestě zpět v Maskatu přílet a odlet časově překrývali. Urgováno mailem, odpověď v řádu týdnů (byť nepříliš profesionální, neřešil jsem - bylo půl roku do odletu), beze změny. Urgováno během podzimu opakovaně, bez hmatatelné změny, nebo později takové změny, která vyžadovala dlouhý layover v MCT. Nakonec změněno relativně krátce před odletem tak, že se návrat posunul o dva dny, s čímž jsem nesouhlasil z důvodu objemu dovolené, nutné pro tuto cestu. Žádal jsem o posunutí odletu rovněž o dva dny. Součinnost Pelikanu v tak banální a rutinní operaci nulová, byl jsem odkázán přímo na Oman Air. Odpověď přikládám níže. 

Následovalo asi 15 nebo 20 zcela bezúspěšných telefonátů přímo s Oman Air, kde vám personál rezervačního oddělení tvrdí, že oni to změnit nemohou, že to dělá "operační oddělení", kam vás ale nepřepojí a údajně nemají ani email. Slíbí, že zavolají, ale samozřejmě se tak nikdy nestane. 

Nakonec jsem letenky stornoval z důvodu změny na straně dopravce se kterou nesouhlasím. 

Po storno uběhly 4 měsíce periodických urgencí refundace, odesíláné vždy po 30 dnech, kde jsme si s personálem Pelikanu vyjasňovali i zcela základní zákonitosti jako například s kým jsem ve smluvním vztahu, když peníze byly poukázány na účet pelikanu a fakturu vystavil taktéž pelikan (a tudíž moje pohledávka je vůči nim a ne Oman Air). Storno proběhlo 10.1., skutečná refundace přišla v první půli května 24. Vzhledem k  počtu letenek (5) jsem si připlatil "přednostní" servis, který ale byl hluboce substandardní a nedostatečný. Něco co mělo být méně než 10 mailů, bylo nakonec mailů snad čtyritřicet  + desítky minut povolených na zákaznický "servis" Oman Air. Na rozdíl od Saudie, kde byl odlišný přístup na různých evropských čislech a kde člověk komunikoval s Evropany, Oman Air má všechny linky svedené na jedno místo, čert ví kde v Arábii, kde personál s angličtinou často dost laboruje. 

Za mne Pelikan a Oman Air nikdy více. 

https://www.trustpilot.com/review/omanair.com

screenshot-20241020-171036-chrome.jpg

5 Citovat

Já, jen letos, přes Pelikána cca 30-40 letenek a žádný problém.

1 Citovat

Já s nimi mám teď jeden koupený let a už je to problém, který mi trvá 3 týdny a hrozný oser. Navíc jsme v tom 4 a mám na to navázané další věci, jako ubytka, autopujčovnu atd. Na lince LH by to bylo za 2min. hotové…

1 Citovat

tak asi je rozdíl přes ně kupovat ryanair a Asii...

P76: to bylo o tolik levnější na pelikakán, nebo proč nákup tam?

0